Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk köttfärspaj med kall sås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mycket god paj som funkar till både vardag och fest. Jag gör denna väldigt ofta. Älskad av hela familjen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Pajdeg för en form ca 25 cm i diameter: Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tilsätt kesellan och arbeta raskt ihop allt till en deg. Platta ut degen något och vira in den i plastfolie. Lägg degen kallt i ca en timme.
  2. Kall sås: Rör ihop turkisk yoghurt med pressad vitlök och smaka av med lite salt. Låt stå kallt till servering.
  3. Tryck ut degen i pajformen. Nagga bottnen och täck kanten med aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12-15 min. Tag bort folien.
  4. Skala löken och hacka den. Kärna ur och tärna paprikorna. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Tillsätt paprikorna och tacosåsen. Krydda.
  5. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Rör såsen då och då. Tillsätt bönerna och smaka av. Fördela färssåsen i det förgräddade pajskalet .
  6. Vispa samman äggen med mjölk. Strö riven ost på färsen och häll sedan över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, i ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen fått fin färg.
  7. Servera med den kalla såsen och en krispig grönsallad, avnjut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Micke87 26 oktober 2011

    Underbar paj som alltid går hem. Väldigt mättande men man får ändå inte nog. Har nu lagat denna något år, mitt ex gillande den också väldigt mycket. Jag är inte så duktig på att laga mat och hon blev glatt överraskad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.