Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk böndip

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här dipmixen kan kryddas efter smak. Den är perfekt som snacks till drinken före maten. 301 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme och fräs paprika, lök och vitlök 5 minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt spiskummin och kajennpeppar och fräs cirka 1 minut tills kryddorna börjar dofta.
  2. Tillsätt de röda bönorna och de krossade tomaterna tillsammans med 1 dl vatten och koka upp. Sänk till låg värme och låt sakta sjuda 10 minuter tills såsen har tjocknat och bönorna är mjuka. Sätt ugnens grill på högsta effekt.
  3. Lägg upp bönblandningen i ugnsfasta serveringsskålar. Strö över osten och gratinera under grillen 2-3 minuter tills osten är smält och gyllene. Servera dipsåsen varm tillsammans med nachos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.