Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk Chili med limeyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel och snabblagad rätt, bra till vardags. Serveras i tortillias. Limeyoghurten blir mycket fräsch och frisk. Min anm: Minst dubbla mängden tabasco och lite andra heta kryddor sätter fart på rätten. Jag hade rätten med ris/bulgur och en fräsch sallad. Limeyoghurt (med vitlök!) skall provas till andra rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med limeyoghurten: Riv skalet på finaste delen på rivjärnet. Inget av det vita skall komma med. Pressa juicen. Blanda yoghurt med limeskal, juice samt salt och peppar. Ställ i kylen.
  2. Skala, halvera och skiva löken, skala och finhacka vitlöken. Blanda det strimlade köttet med lök och limejuice, tabasco, paprikapulver och spiskummin. Lägg blandningen i plastpåse och marinera i ca 30 min.
  3. Stek blandningen i olja 3-4 minuter, tillsätt sedan krossade tomater och låt koka i ca 15 min. Häll av bönorna och blanda i, låt allt bli genomvarmt. Smaka av med saltet.
  4. Servera i tortillias eller till andra tillbehör som ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.