Helstekt kotlett som bjuder på många smaker.
Instruktioner
- Skär upp kotlettraden på långsidan som en fjäril.
- Dela korvarna på längden och gröp ur innehållet ur skinnet med en sked. Kasta bort skinnet.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken börjar mjukna. Lägg i korvköttet och bryn under omrörning cirka 5 minuter tills köttet är brynt runtom. Tillsätt tomat, ris och koriander och blanda väl. Ta av från värmen och låt svalna. Rör ner ströbrödet.
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut kotlettraden på arbetsbordet och fyll med risblandningen. Rulla ihop köttet och bind ihop med kökssnöre. Lägg köttet på ett galler i en braspanna. Häll lite vatten i botten på braspannan.
- Sätt in steken i ugnen och stek 20 minuter, sänk värmen till 175 grader och stek ytterligare 40 minuter. Häll på vatten efterhand om det behövs.
- Ta ut köttet ur ugnen, vira in i aluminiumfolie och låt vila 15 minuter. Ta bort snöret och skiva upp steken. Servera gärna med rostade grönsaker.
Publicerat den
26 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar