Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk gratäng

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Lättgjord och god med lite sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 graders värme.
  2. Skölj och skär purjolöken i små bitar. Bryn färs, purjolök och champinjoner i en klick matfett i en gryta. Smaksätt med chilipulver och soja. Bred ut blandningen i en ungssäker form.
  3. Gratängsås: vispa ihop ingredienserna till gratängsåsen i en kastrull. Låt den sedan koka upp.
  4. Häll såsen över färsblandningen och strö över den rivna osten. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera med ris och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • vinterljus 15 februari 2009

    Rekommenderar gratängen med varm hand...Mums!! Tack Ylwa för ett kanonrecept!!!

  • MadeleineG 15 oktober 2009

    Jättegott, 5 stjärnor! :) Men vi gjorde dubbel sats gratängsås :)

  • Pianilsson62 12 maj 2010

    Väldigt god..verkligen uppskattad av gästerna! Inte fel att lägga i ytterligare lite Sambaloelek..:-) Enkel och praktisk om man vill göra lite i förväg. Att rekommendera till bjudning. Tack för att du delar med dig av gott recept, mvh Pia N

  • ann985 15 december 2010

    Den var verkligen enkel att göra och perfekt att servera på ett kalas då man kan förbereda maten i förväg. Mycket god!!

  • kajsavarg64 17 december 2010

    Fantastiskt gott! Bra recept lätt att göra. Rekommenderas verkligen.

  • Jeanette95 27 december 2010

    Kanon gott!! Snabbt och enkelt :)

  • evaold 23 november 2011

    Rekommenderar verkligen denna gratäng! Vansinnigt god och lättlagad. Rekommenderar den varmt!!

  • littlemess 15 september 2012

    Gott! Pojkvännen gav två tummar upp (: Hade inget chilipulver hemma, så tog bara lite allround och cayenne istället. Såsen råkade jag hälla i lite för mkt sambal oelek i, så hade i mer grädde. Men blev bra! Kommer göras om :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.