- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Fick den i veckan från Mexiko, mycket god och lätt att göra.
Instruktioner
- Hacka lök, morot, blekselleri i små kuber. Värm lite smör med olja, stek grönsakerna tills löken är genomskinlig. Lägg i köttfärsen och låt den steka med, sära på köttet med en gaffel eller sked så det blir smulor, lägg i lagerbladen.
- När all saften har sugits upp lägger man i tomatpurén och låter den stekas med ett par minuter, späd med buljongen, lägg i rödvin, oliver, kapris, chipotle paste och russin. Låt den småkoka på låg temperatur i ca 45 minuter, tills nästan all vätska har kokat in. Lägg i de hackade äggen, djupfrysta ärterna, låt det koka några minuter mer tills ärtorna är färdigkokta.
- Koka och blanda potatismos, lägg i riven ost blanda väl. Smöra en ugnsfast form och häll i fyllningen. Spritsa eller lägg moset över hela fyllningen, dutta med lite smör ovanpå moset, om pajen är varm räcker det att sätta in den i ugnen i ca 20 minuter eller till den fått vacker färg. Om pajen är kall när den skall in i ugnen så sätter man in den i 190 grader i en timma. Låt den vila minst 15 minuter innan den serveras. Gott med en god sallad och en kall öl till.
Publicerat den
5 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar