Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk kött och potatispaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fick den i veckan från Mexiko, mycket god och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök, morot, blekselleri i små kuber. Värm lite smör med olja, stek grönsakerna tills löken är genomskinlig. Lägg i köttfärsen och låt den steka med, sära på köttet med en gaffel eller sked så det blir smulor, lägg i lagerbladen.
  2. När all saften har sugits upp lägger man i tomatpurén och låter den stekas med ett par minuter, späd med buljongen, lägg i rödvin, oliver, kapris, chipotle paste och russin. Låt den småkoka på låg temperatur i ca 45 minuter, tills nästan all vätska har kokat in. Lägg i de hackade äggen, djupfrysta ärterna, låt det koka några minuter mer tills ärtorna är färdigkokta.
  3. Koka och blanda potatismos, lägg i riven ost blanda väl. Smöra en ugnsfast form och häll i fyllningen. Spritsa eller lägg moset över hela fyllningen, dutta med lite smör ovanpå moset, om pajen är varm räcker det att sätta in den i ugnen i ca 20 minuter eller till den fått vacker färg. Om pajen är kall när den skall in i ugnen så sätter man in den i 190 grader i en timma. Låt den vila minst 15 minuter innan den serveras. Gott med en god sallad och en kall öl till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.