Fylld av läckerheter och perfekt att förbereda till en enkel fest.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj eller spraya en ugnsfast form ca 25*35 cm i diameter med olja.
- Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt färs och lök och bryn ca 8 minuter, smula färsen under tiden.
- Blanda bönor, tomater och paprika och köttfärsblandningen i en stor skål. Ställ 1 dl av tomatsåsen åt sidan och blanda resten med crème fraichen. Häll ½ dl av crème fraiche-såsen i botten på formen. Lägg på 10 halva tortillabröd och lägg på hälften av köttfärsblandningen och strö över 1½ dl av osten. Ringla över hälften av den återstående såsen. Upprepa proceduren 1 gång till.
- Avsluta med att ringla över den sparade tomatsåsen. Täck sedan över med aluminiumfolie och ugnsbaka 30-35 minuter, tills gratängen är genomvarm.
Publicerat den
25 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar