Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk köttfärslåda

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fylld av läckerheter och perfekt att förbereda till en enkel fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj eller spraya en ugnsfast form ca 25*35 cm i diameter med olja.
  2. Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt färs och lök och bryn ca 8 minuter, smula färsen under tiden.
  3. Blanda bönor, tomater och paprika och köttfärsblandningen i en stor skål. Ställ 1 dl av tomatsåsen åt sidan och blanda resten med crème fraichen. Häll ½ dl av crème fraiche-såsen i botten på formen. Lägg på 10 halva tortillabröd och lägg på hälften av köttfärsblandningen och strö över 1½ dl av osten. Ringla över hälften av den återstående såsen. Upprepa proceduren 1 gång till.
  4. Avsluta med att ringla över den sparade tomatsåsen. Täck sedan över med aluminiumfolie och ugnsbaka 30-35 minuter, tills gratängen är genomvarm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.