Mexikansk köttfärspaj med kall sås

Mycket god paj som funkar till både vardag och fest. Jag gör denna väldigt ofta. Älskad av hela familjen!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, köttfärspaj, köttfärs

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
50 g margarin
100 g kesella

Pajfyllning:
1 gul lök
300 g nötfärs
2 paprikor, gärna blandade färger
1 burk mild tacosås (vill man, kan man ju ta starkare)
½ burk svarta bönor eller kikärtor
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven ost
Salt
Peppar

Kall sås:
Turkisk youghurt (valfri mängd)
1-2 vitlökar
Salt

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6
Visningar:
4826
Sparat:
74

Gör så här

Gör så här:
Pajdeg för en form ca 25 cm i diameter:
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tilsätt kesellan och arbeta raskt ihop allt till en deg.
Platta ut degen något och vira in den i plastfolie. Lägg degen kallt i ca en timme.

Kall sås:
Rör ihop turkisk yoghurt med pressad vitlök och smaka av med lite salt. Låt stå kallt till servering.

Tryck ut degen i pajformen. Nagga bottnen och täck kanten med aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12-15 min. Tag bort folien.

Skala löken och hacka den. Kärna ur och tärna paprikorna. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
Tillsätt paprikorna och tacosåsen. Krydda.

Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Rör såsen då och då. Tillsätt bönerna och smaka av. Fördela färssåsen i det förgräddade pajskalet .

Vispa samman äggen med mjölk. Strö riven ost på färsen och häll sedan över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, i ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen fått fin färg.

Servera med den kalla såsen och en krispig grönsallad, avnjut!

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av lillawe
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.