Mexikansk köttfärspaj med kall sås

Mycket god paj som funkar till både vardag och fest. Jag gör denna väldigt ofta. Älskad av hela familjen!

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
50 g margarin
100 g kesella

Pajfyllning:
1 gul lök
300 g nötfärs
2 paprikor, gärna blandade färger
1 burk mild tacosås (vill man, kan man ju ta starkare)
½ burk svarta bönor eller kikärtor
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven ost
Salt
Peppar

Kall sås:
Turkisk youghurt (valfri mängd)
1-2 vitlökar
Salt

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6
Visningar:
4720
Sparat:
74

Gör så här

Gör så här:
Pajdeg för en form ca 25 cm i diameter:
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tilsätt kesellan och arbeta raskt ihop allt till en deg.
Platta ut degen något och vira in den i plastfolie. Lägg degen kallt i ca en timme.

Kall sås:
Rör ihop turkisk yoghurt med pressad vitlök och smaka av med lite salt. Låt stå kallt till servering.

Tryck ut degen i pajformen. Nagga bottnen och täck kanten med aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12-15 min. Tag bort folien.

Skala löken och hacka den. Kärna ur och tärna paprikorna. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
Tillsätt paprikorna och tacosåsen. Krydda.

Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Rör såsen då och då. Tillsätt bönerna och smaka av. Fördela färssåsen i det förgräddade pajskalet .

Vispa samman äggen med mjölk. Strö riven ost på färsen och häll sedan över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, i ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen fått fin färg.

Servera med den kalla såsen och en krispig grönsallad, avnjut!

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av lillawe
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.