Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk kycklingschnitzel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingfiléerna har en god och knaprig panering av ost, nötter och örter - ett gott sätt att servera kyckling. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg pumpafrön, mandel och koriander i en mixer eller matberedare och mixa tills allt är finhackat. Blanda mandelblandningen med ströbröd och parmesanost.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa ihop äggvitorna i en skål och lägg mjölet i en annan skål.
  3. Lägg kycklingfiléerna på en ren arbetsyta och halvera dem på längden till fyra tunna filéer. Lägg varje filé mellan plastfolie och banka ut dem med en köttklubba. Hetta upp bakplåten i ugnen 5 minuter.
  4. Vänd varje kycklingfilé i mjöl, sedan i äggvita och till sist i ströbrödsblandningen, så att filéerna täcks helt av panering. Skaka av överflödig panering. Lägg de panerade kycklingfiléerna på plåten och ugnsstek 10 minuter.
  5. Vänd filéerna och stek ytterligare 10 minuter tills de är gyllene och genomstekta. Garnera filéerna med citronklyftor och servera, gärna med ugnsbakade potatisklyftor och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.