Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk potatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här goda potatisgratängen får smak av chili, tomater, vitlök och koriander. Osten ger en läcker, gyllene yta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull. Lägg i potatisen och koka 12-15 minuter tills potatisen är mjuk. Låt rinna av väl och lägg över i en stor skål.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlök och rödlök 2-3 minuter tills mjuk. Blanda ner chiliflingor, tärnade tomater och hälften av koriandern. Krydda rikligt med salt och peppar och blanda väl.
  3. Lägg upp blandningen i en ugnsfast form som rymmer cirka 1 liter. Strö över osten och gratinera i ugnen 20 minuter. Strö över resten av koriandern strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.