Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk quinoasallad med krämig avocadodressing

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Ännu godare och saftigare dagen efter. Jag gjorde den med bladpersilja istället då jag inte gillar koriander och tyckte det blev bra. Litet extra tomater, gurka och paprika blir nog inte heller fel. Nästa gång ska jag testa att göra en salsa verde dressing istället. Jag serverade grillad kyckling till. 6 portioner som tillbehör eller 4 som huvudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg quinoa och buljong i en kastrull och koka upp. Ställ ner värmen, täck över och låt puttra i 15-20 min tills vätskan absorberats. Tag av från värmen.
  2. Medan quinoan kokar, blanda bönor, majs, tomater, salladslök, jalapeno, koriander, spiskummin och paprikapulver i en stor skål.
  3. Mixa alla ingredienserna till dressingen (utom olivoljan) i en matberedare. Pulsera för att mixa, stoppa, skrapa ner från kanterna. Sätt på matberedaren igen och häll i olivoljan medan den går, tills att blandats väl.
  4. Tillsätt quinoan till bön/majsmixen och vänd i. Häll dressingen över, servera varm eller kall. Garnera med extra koriander om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.