Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk soppa på svarta bönor

(4 kommentarer)  
Mexikansk soppa på svarta bönor Mexikansk soppa på svarta bönor
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Svarta bönor äter man i Mexico som man äter potatis här i Sverige. Denna rätt har blivit en av min mans favoriter, jag gör den som Julia lärde mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg bönorna i minst 12 timmar i kallt vatten (gör det kvällen innan). Häll bort blötläggningsvattnet. Skölj bönorna, låt dem rina av.
  2. Värm olivolja i en gryta och lägg i hackad lök, hela jalapenon, hackad vitlök, det skivade sidfläsket och lagerbladen. Låt det steka på medelvärme ett par minuter, eller tills löken blivit mjuk.
  3. Lägg nu i tomatkuberna och kanelen, rör om, lägg nu i bönorna och buljongen. Låt det koka upp, smaka av med salt och peppar.
  4. Sänk värmen, det skall bara småkoka. Sätt på lock och låt det småkoka i ca 45 minuter eller tills bönorna är mjuka. När det är klart, lägger man i chorizo skivorna, de blir varma på eftervärmen.
  5. Serveras med vetetortillas till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Don_Pedro 23 november 2008

    Absolut det godaste bönor någonsin!

  • Gillsan 19 januari 2009

    Gott som bara den en femma av mig får du snäckan, ha en bra kväll

  • doon79 18 april 2011

    Lätt den godaste bönsoppan jag har ätit. Jag använd bacon istället för sidfläsk. Det uppskattades riktigt mkt av killgänget

  • Gourmak 17 maj 2012

    Kryddstarkt! Det gillar jag. kommer göra det här fler gånger. Strödde också över lite hackad persilja vid servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.