Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikanska köttbullar

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Mexikanska köttbullar är lite annorlunda än de klassiska svenska som vi är vana vid. De här innehåller okokt ris och kokt ägg som fyllning. Läckert och gott tillsammans med en smakrik tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äggen och skär dem i små bitar. Blanda färs, salt och jasminris i en bunke. Forma ganska små köttbullar av smeten. Gör en grop med pekfingret i köttbullen och lägg i lite kokt ägg i varje. Rulla till en slät köttbulle.
  2. Kör silverlök och vitlök i en mixer eller i en matberedare tills det är grovhackat. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, salt och peppar och kör alltsammans lite till. Koka upp tomatsåsen i en gryta som rymmer 3-4 liter.
  3. Lägg i köttbullarna och låt dem koka tills de är färdiga, det tar 15-20 minuter. Smaka av tomatsåsen, eventuellt behövs det mer salt och peppar. Strö över hackad persilja eller någon annan ört, t ex timjan.
  4. Servera köttbullarna och tomatsåsen med kokt ris eller annat gryn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.