Mexikanska Piroger(Empanadas)

Det diskuteras om härstamningen på dessa piroger, men om dom kommer från Argentina, Chile eller Mexico , kan jag
inte svara på. Jag åt dom i Mexico och därifrån fick jag också receptet.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: piroger, pirog
Mexikanska Piroger(Empanadas)
Källa: emplenitud.com
Uppladdad av: segerwitch
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Fyllnig till pirogerna:
750 g köttfärs
2 lökar
3 vitlöksklyftor
1½ msk tomatpure
1 tsk spiskummin (kan uteslutas)
1½ dl russin
3 dl gröna fyllda oliver
1 dl vatten
1 msk basilika
1 msk oregano
3 tsk chipotlepasta (kan uteslutas)
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
2 hackade hårdkokta ägg.

Deg till pirogerna:
13 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 äggvita
1 ägg
3½ dl ljumen mjölk
250 g smält smör

Till pensling:
½ dl mjölk,
1 äggula
Oatlify it

Betyg (9 röster)
Antal personer
ca:30 st
Visningar:
34372
Sparat:
587

Gör så här

Börja med fyllningen. Hacka lök fint och stek den ihop med köttfärs, lägg i vitlök och tomatpuren, låt dom steka med en stund.

Lägg i resten av ingridienserna, utom dom
hackade äggen, var försiktig med saltet för oliverna ger sälta, smaka av, låt det stå och småkoka i ca 30-45 min.
Rör om ofta, se till att det inte bränns vid, den skallvara ganska torr, annars rinner fyllningen ut ochdegen blir våt. Ta ifrån plattan och rör i den hackade ägget, blanda försiktigt, låt kallna.

Deg till pirogerna:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.Vispa lätt äggvitan med ägget. Blanda det smälta smöret med mjölken och sen i med ägget, häll blandningen med de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg, låt vila svalt 1 timme.

Kavla ut degen till en 3mm tjock degplatta, ta ut rundlar på ca.15cm i diameter, lägg på 1-2 msk fyllning i mitten på rundeln,
pensla en aning vatten runt kanterna, det hjälper
till att försegla degen.

Vik kant mot kant så en halvmåne bildas, tryck till ordentlig så degen stängs. Nyp ihop kanterna eller tryck till med en gaffel, så det håller absolut tätt.
Pensla med äggmjölk, gräddas i mitten av ugnen tills dom är gyllenfärgade, ca 10-15 min.Låt kallna på galler.
Gott med en god sallad eller Guacamole.

LIKNANDE RECEPT

Piroger recept
Piroger med köt..
av jimboz
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader
Smördegslängd m
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Kycklingpiroger..
av erajsko
över 2 månader
Minipiroger med
av Milla81
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.