Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikanska skinkmedaljoner i jalapeno-sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Starkt, maget och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka först bönorna. Häll bort vattnet som bönorna legat i blöt i och koka bönorna i nytt saltat vatten på hög varme. Minska värmen och låt bönorna koka på svag värme en timmes tid.
  2. Skär fläskfilén i fyra stycken tre centimeter tjocka medaljonger. Krydda med chilipulver på båda sidorna och låt dem vila medan du gör såsen.
  3. Mixa de två-tre jalapenochilifrukterna med de skalade tomaterna (med vätska).
  4. Rensa och hacka lök och vitlök. Stek vitlök och lök på medelvärme i olja i en gryta med lock tillsammans med kanel, nejlikor och spiskummin. Minska värmen och låt steka i tre minuter.
  5. Ta bort kärnhusen på de färska paprikorna och skär dem i små bitar och lägg i pannan. Tillsätt den mixade chilimassan och låt alltsammans sjuda i 30 minuter på svag värme, halva tiden under lock.
  6. Smält smöret i en panna och lägg i medaljongerna när smöret har tystnat. Låt steka cirka en minut på varje sida. Salta, minska värmen till medelvärme och låt medaljongerna steka färdigt, fyra-fem minuter på varje sida.
  7. Marinera de kokta bönorna i olja, vinäger, vitlök, salt och peppar till salladen och strö över koriander.
  8. Lägg upp bönorna på de sköljda salladsbladen i mindre bitar. Strö över med hyvlad parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.