Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk burritogratäng

(19 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkel att förbereda innan gästerna kommer och avnjuter en helt underbart god gratäng. Muy bueno!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléer i små bitar. Stek kyckling, lök och paprika i en stor stekpanna. Tillsätt ris, majs, sambal oelek och fajitasåsen och låt koka ihop ett par minuter.
  2. Blanda den pressade vitlöken med creme fraichen, smaka av med lite salt, peppar och paprikapulver. Bred ut creme fraiche blandningen på varje tortilla. Fyll tortillan därefter med ca hälften av kycklingröran, rulla ihop dom och lägg dom tätt ihop i en ugnsfast smörad form. Häll på resten av kycklingröran och avsluta med att strö över den rivna osten.
  3. Baka gratängen i en förvärm ugn (200 grader) i ca 15 minuter tills osten har smält och blivit gyllenbrun.
  4. Servera gärna med en god sallad och stekt/grillad majskolv.

Liknande recept

Kommentarer (19)

  • monas 26 oktober 2008

    ditt recept verkar helt i min smak med lite mindre krydda

  • Monika46 29 oktober 2008

    God, men jag tog lite mindre krydda i. Mvh Monika

  • asatroll 4 november 2008

    Supersmaskens!!! bästa jag käkat på länge

  • Matvagott 6 december 2008

    Detta måste jag prova..Min smak helt enkelt...

  • Oskars_mamma 3 januari 2009

    Jag är jättesugen på att prova denna, men jag hittar inte fajitasås i affären. Vad använder du för märke och vad står det på burken?

  • lazzzzz0 17 januari 2009

    Jag undrar bara efter Oskars mammas kommentar. Går det att hitta alla ingredienser till burritogratängen? Ex, fajitasåsen. Annars vad tar man i stället? Lars.

  • lazzzzz0 17 januari 2009

    Sparade den på vinst o förlust i alla fall. Hoppas någon vet på råd, verkar både gott o spännande. lars.

  • LaJefa 19 januari 2009

    Det går bra att använda tacosås istället för fajitasås.

  • EowynUndomiel 24 januari 2009

    mexikanskt är ju underbart, så detta måste jag bara testa!

  • jesserlis 24 januari 2009

    Tack för receptet. Alla blev supernöjda, eftersom våran femåring inte äter så stark mat tog jag bort lite starka kryddor. Det här kommer vi att laga många gånger. Jättegott. /Jessica

  • mili 8 mars 2009

    Mycket god, kommer göra den igen. Högt betyg från min familj.

  • ann_hann 15 mars 2009

    Gott! Har gjort det två gånger nu och blir bara godare, när man provar sig fram med olika såser för det är inte så lätt att hitta fajitasås. Men det går lika bra med annat, t.ex Tacosås + en skvätt av någon annan kryddig sås. Kommer att göra detta fler gånger.

  • piasteen 19 mars 2009

    Mmmm...det här gick verkligen hem i vår familj. Jag letade som som tokig efter en burk faijita...till slut tog jag en kryddmix...jag gjorde dubbelsats av såsen och bredde även över.... Gott!!!

  • mammis 1 maj 2009

    Det smakade jättebra

  • Nickolinna 26 september 2009

    Håller verkligen med de andra! Hur gott som helst, en ny favorit.

  • Maithai 19 februari 2010

    Supergott! Ett recept som jag verkligen rekommenderar. Mexikansk burritogratäng kommer defintivt att återkomma på vår familjs meny:). Tack för ett bra recept!

  • jrabbelino 8 augusti 2012

    jättegott,har gjort nå`t liknande men varvade tortillabröden med fyllningen(inget ris hade jag) var lättare om man är bekväm som jag... 5p till dej

  • brfra 31 oktober 2012

    Kan bara säga.suveränt gott.Har gjort dessa ett antal gånger och alltid lika gott:Uppskattas alltid.Betyg 5

  • LiveWire 29 december 2013

    Supergott! Skippade riset och tog tacosås istället för fajitasås. Nästa gång tar jag nog mer creme fraiche för det räckte nästan inte till alla bröd. Klar femma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.