Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk gryta à la jambalaya

 
Skriv ut

Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kyckling- eller kalkonbröstet i tärningar och fräs olja i en stor gryta.
  2. Ta upp köttet och fräs den grovhackade löken, vitlöksklyftorna, sellerin och skinktärningarna. Tillsätt efter ett par minuter fint skurna, soltorkade tomater, chilifrukter utan kärnor, skurna i tunna skivor, tärnad paprika utan kärnhus och cocktailtomater. Spara vätskan.
  3. Tillsätt också riset och när det är glasklart hälls den sparade vätskan, tomatpurèn och buljongen i.Tillsätt kryddor och korvskivor, lägg på locket och låt småsjuda på låg värme i cirka 35 minuter. Tillsätt räkorna och låt koka ytterligare 3-4 minuter tills de är genomvarma. Smaka av med salt och peppar. Serveras rykande het direkt ur grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.