Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mias oktobergryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Á la Cajsa Warg, man tager vad man hafver. I Oktober har vi ofta mkt fina rotsaker o ibland tillgång till fint grytkött. Grytor som den här är oftast godare dagen efter, då kan man med fördel tillsätta mer färska kryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att förebereda alla ingredienserna enligt listan ovan. Ta en stor stekgryta (gjutjärn är bra) o värm upp ordentligt. Bottna med olja. Fräs först köttet, sen grönsaker efter tillagningstid.
  2. Kort sagt allt ska ju i. Sen ligger hemlig´heten i att det ska stå o puttra LÄNGE. Späd med mer vätska om det ser tjockt ut eller blir för torrt. Jag vill ha en rätt mäktig gryta med nästan stuvningskonsistens.
  3. Smaka av och smaka av och smaka av. Färska örter är fint att tillsätta mer på slutet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • littlejohn 6 november 2010

    Det här smakade smaskens må jag säga. Jag hade några färska rödbetor som också fick gå med och några silverlökar. Kan varmt rekomenderas.Tack för godmiddag. Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.