Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Micaelas mexikanska sommarsoppa

 
  • Serverar: 7-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta receptet är inspirerat av min kära vän Micaelas mammas soppa, en av Micaelas favoritsoppor. Jag har bara lagt till champinjonerna, det visade sig lyckat. Härligt mjuk och subtil soppa, spännande smaker där det mjuka och smakrika toppas av ett litet chilisting! Jag serverade denna på min födelsedag, inget blev kvar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i vattenkokare el kastrull, ca 1 liter. Skär zucchinin i små kuber, hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs dessa i oljan tillsammans med buljongen i en gryta. Salta lite.
  2. Tillsätt majsen, och finhackad chilifrukt. fortsätt att röra om. Häll i kokande vatten och låt puttra på svag värme ca 10 min. Smaksätt sedan med salt och vitpeppar (prova dig fram).
  3. Om så önskas kan man ha i lite finhackad vitlök på slutet innan man tar den från värmen. (vitlök skall helst inte kokas, endast hettas upp för att bevara smak och goda egenskaper) Som de flesta soppor är den godast om den får stå och dra lite! Soppan med fördel göras en dag i förväg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.