- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Mycket god rätt som jag blev väldigt nöjd med faktiskt. Är mycket mindre komplicerat än vad beskrivningen kanske utger den för att vara. Bara en hel del moment. Smaklig spis!
Instruktioner
- Börja med att dela filén på mitten så att den går att vika upp till 2 sammansatta delar, som fjärilsvingar ungefär.
- Salta och peppra mjölet och rör ihop det lite.
Mjöla kycklingfiléerna, skaka bort överskottsmjöl från filén.
Vispa ihop äggen och mjölken lätt med en gaffel, doppa kycklingen i äggen på båda sidorna. Doppa de sedan i ströbrödet på båda sidorna.
- Stek filéerna lätt i lite olivolja så att de får lite färg bara.
Lägg åt sidan på en ugnsplåt för att vila.
- Sautera schalottenlöken och vitlöken lätt så att det får lite färg och blir lite mjuka, lägg tomaterna och basilikan i pannan och sautera även dessa lite lätt, glöm inte att salta och peppra.
- Lägg blandningen ovanpå kycklingfiléerna.
Skiva mozzarella och lägg dem över tomat- och lökblandningen. Riv lite parmesan ovanpå detta och in med det i ugnen i 8-10 min.
- Förkoka potatisen så att den är nästan färdig. Häll i sil och låt rinna av. Sautera potatisen i olivolja tillsammans med chiliflingorna och ge dem lite färg.
- Sautera sedan mangolden tillsammans med vitlöken så att mangolden blir lite mjuk. Försök tajma detta så att potatisen och mangolden blir klar samtidigt som kycklingen.
- Servera och garnera gärna med lite färsk basilika.
Publicerat den
10 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar