Enkel, prisvärd och mycket god dessutom. Behövs ingen ugn, förvaras i kyl eller i frysen.
Instruktioner
- Kör kexen till smulor i matberedare, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut masssan i en form med löstagbar kant och ställ kallt all stelna.
- Rör ihop Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden.
- Blötlägg gelatinbladen i fem minuter i kallt vatten.
- Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med saften på svag värme på spisen eller i mikron. Rör så blandningen svalnar en aning.
- Rör ihop grädden med ostblandningen, tillsätt sylten och till sist gelatinet under omrörning.
- Häll fyllningen i formen, släta till ytan och ställ kallt. Det tar ca fyra timmar för fyllningen att stelna. Hit kan man förbereda.
- Smält chokladen över vattenbad. Doppa toppen av jordgubbarna i choklad och låt stelna en stund.
- Lossa kanten och garnera med de chokladdoppade jordgubbarna.
- Går bra att frysa utan garneringen. Ta då fram den minst 30 minuter innan serveringen.
Publicerat den
25 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanske nått för Dig. Man måste inte ha sylt som köpts, man kan ju mosa färska bär med socker och gör sin egen sylt/pappa
Det står att man ska ställa den kallt i fyra timmar. Menas kallt i kylen eller frysen?
Med kallt menar jag i första hand i kylen men den går att frysa, då utan de chokladdoppade jordgubbarna.
Jättegod!!
Hur god som helst. Räcker till fler än åtta! Jag skippade de chokladdoppade jordgubbarna och hade på blåbär istället, blev en fin kontrast till allt det söta.
Jag undrar om jordgubbssaften skall vara koncentrerad?
Det står koncentrerad i receptet.