Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommarcheesecake

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Enkel, prisvärd och mycket god dessutom. Behövs ingen ugn, förvaras i kyl eller i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör kexen till smulor i matberedare, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut masssan i en form med löstagbar kant och ställ kallt all stelna.
  2. Rör ihop Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden.
  3. Blötlägg gelatinbladen i fem minuter i kallt vatten.
  4. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med saften på svag värme på spisen eller i mikron. Rör så blandningen svalnar en aning.
  5. Rör ihop grädden med ostblandningen, tillsätt sylten och till sist gelatinet under omrörning.
  6. Häll fyllningen i formen, släta till ytan och ställ kallt. Det tar ca fyra timmar för fyllningen att stelna. Hit kan man förbereda.
  7. Smält chokladen över vattenbad. Doppa toppen av jordgubbarna i choklad och låt stelna en stund.
  8. Lossa kanten och garnera med de chokladdoppade jordgubbarna.
  9. Går bra att frysa utan garneringen. Ta då fram den minst 30 minuter innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • jepppe 16 juni 2011

    Kanske nått för Dig. Man måste inte ha sylt som köpts, man kan ju mosa färska bär med socker och gör sin egen sylt/pappa

  • Axie 19 juni 2011

    Det står att man ska ställa den kallt i fyra timmar. Menas kallt i kylen eller frysen?

  • zonale 19 juni 2011

    Med kallt menar jag i första hand i kylen men den går att frysa, då utan de chokladdoppade jordgubbarna.

  • Mija74 26 juni 2011

    Jättegod!!

  • jennylis 29 augusti 2011

    Hur god som helst. Räcker till fler än åtta! Jag skippade de chokladdoppade jordgubbarna och hade på blåbär istället, blev en fin kontrast till allt det söta.

  • Gbaby 26 mars 2012

    Jag undrar om jordgubbssaften skall vara koncentrerad?

  • zonale 27 mars 2012

    Det står koncentrerad i receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.