Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommartårta á la Monika

(2 kommentarer)  
Midsommartårta á la Monika Midsommartårta á la Monika Midsommartårta á la Monika
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Detta är mitt favoritrecept på midsommartårta, den är frisk och syrlig och helt underbar att äta. Går mycket bra att frysa... Har haft en midsommartårta i frysen i ca 5 månader och den var som ny när vi åt den. Inte dumt att äta midsommartårta en kall och regnig höst-eller vinterdag. Så passa på att göra några jordgubbstårtor och lägg i frysen nu när de svenska jordgubbarna är som bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund form på 26 cm, gärna med löstagbar botten.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vattnet. Sikta ner vetemjölet blandat med potatismjöl och bakpulver. Rör tills allt är väl blandat. Häll smeten i den smorda och bröade formen.
  3. Grädda på galller i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter. Lägg på ugnsfolie på i slutet av tiden om kakan börjar bli för mörk i färgen.
  4. Pröva med en sticka, att kakan är torr. Låt kakan svalna lite. Stjälp upp den på smörpapper och låt den kallna med formen på.
  5. Vispa grädde och socker tills grädden det blir fast. Lägg ca ½ liter av jordgubbarna och ca ½ dl socker i en matberedare med kniv. Kör det tills jordgubbarna mosat sig.
  6. Bred den mosade jordgubbssmeten på sockerkaksbotten. Bred på vispad grädde. Gör likadant med nästa botten och avsluta med att lägga på den sista botten. Bred resterande grädde över tårtan och dekorera hela tårtan tätt, tätt med halverade jordgubbar. Låt den stå och safta till sig minst 4-5 timmar innan Ni äter den. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lafleur68 15 juni 2009

    Menar du att du fryser den med fyllnin????

  • lisbethv 23 juni 2009

    Så ska sommartårta smaka,(fast utan socker i grädden enl. mig)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.