Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommartårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

God och fräsch sommartårta att njuta av...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Hacka samman mjöl, nötter, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, ca 27 cm i diameter. Nagga botten.
  4. Låt stå kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200º.
  5. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 15- 20 minuter.
  6. Hacka chokladen grovt. Ta pajformen ur ugnen.
  7. Fördela chokladen i pajskalet och låt den smälta. Bred ut chokladen till ett jämnt lager.
  8. Vispa ihop grädde, mjölk, äggulor, socker och maizenamjöl i en kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning tills den tjocknar.
  9. Låt den svalna. Smaksätt med vaniljsocker.
  10. Bred ut vaniljkrämen i mördegsskalet och lägg i de skivade jordgubbarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mahachaer 24 juni 2012

    Den har tartan var en stor hit. Jag gjorde den i fredags for 15 personer, och alla alskade den. Kommer absolut goras om.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.