God och fräsch sommartårta att njuta av...
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Hacka samman mjöl, nötter, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, ca 27 cm i diameter. Nagga botten.
- Låt stå kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200º.
- Grädda pajskalet i mitten av ugnen 15- 20 minuter.
- Hacka chokladen grovt. Ta pajformen ur ugnen.
- Fördela chokladen i pajskalet och låt den smälta. Bred ut chokladen till ett jämnt lager.
- Vispa ihop grädde, mjölk, äggulor, socker och maizenamjöl i en kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning tills den tjocknar.
- Låt den svalna. Smaksätt med vaniljsocker.
- Bred ut vaniljkrämen i mördegsskalet och lägg i de skivade jordgubbarna.
Publicerat den
10 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den har tartan var en stor hit. Jag gjorde den i fredags for 15 personer, och alla alskade den. Kommer absolut goras om.