Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mikaela's vanilla cupcake's with chocolate suprise

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det krävs alltid tålamod med cupcakes. Här är mitt recept på extremt goda, saftiga och lagom söta cupcakes!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smälta den mörka chokladen, tag en gaffel och ringla lika många som antalet cupcakes i ett valfritt mönster på bakplåtspapper (ca 2 x 5 cm). Ställ sedan in i frysen.
  2. Sätt sedan på ugnen på 175 grader.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. (destu mer du vispar destu fluffigare blir slutresultatet efter gräddningen.) Blanda i en separat skål, mjöl, vaniljsocker och bikarbonat.
  4. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten rör i gräddfilen. Blanda väl.
  5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll sedan formarna med 2/3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  6. När de är klara så låter du de svalna, jag satte in mina i kylskåpet i ca 30 minuter.
  7. Smält den ljusa chokladen i micro eller vattenbad.
  8. Gör ett "hål" i mitten på toppen av muffinsen, cirka 1x1 cm (jag använde baksidan av en sked och stack ner den hela vägen ner).
  9. Fyll sedan hålet med den smälta chokladen och lägg ett tunt lager ovanpå också.
  10. Ställ in i kylskåp tills chokladen har stelnat!
  11. Frosting:
  12. Ta fram mängden smör och lägg ner den i en skål. Smöret måste vara rumsvarmt, är det inte det så lägg in det ett par sekunder i microvågsugnen. Vispa ihop smöret med övriga ingredienser.
  13. Spritsa på frostingen så du täcker chokladlagret.
  14. Ta fram chokladen du frös in och sätt fast de i glasyren. Toppa med strössel och ett färskt hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.