Den här soppan vann i tävlingen "Svensk fisksoppa". En smakrik soppa med två sorters fisk, lax och vit fisk.
Instruktioner
- Skala räkorna och ställ kallt. Lägg räkskalen i en kastrull, tillsätt vin och dill. Sjud i 5-7 minuter, sila och spara spadet.
- Skala potatis, rotselleri och morötter, ansa purjolöken. Skär allt i lagom bitar, fräs i smör i en gryta. Hacka vitlöken och låt den fräsa med. Tillsätt tomater, vatten, grädde och fond. Låt sjuda ca 10 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna. Häll i räkspadet, låt allt koka upp igen.
- Tillsätt fisken, skuren i mindre bitar. Låt sjuda tills den är genomkokt, 3-5 minuter. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Tillsätt räkorna och servera soppan med ett varmt grovt vitlöksbröd.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar