Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Millas mästarsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här soppan vann i tävlingen "Svensk fisksoppa". En smakrik soppa med två sorters fisk, lax och vit fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och ställ kallt. Lägg räkskalen i en kastrull, tillsätt vin och dill. Sjud i 5-7 minuter, sila och spara spadet.
  2. Skala potatis, rotselleri och morötter, ansa purjolöken. Skär allt i lagom bitar, fräs i smör i en gryta. Hacka vitlöken och låt den fräsa med. Tillsätt tomater, vatten, grädde och fond. Låt sjuda ca 10 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna. Häll i räkspadet, låt allt koka upp igen.
  3. Tillsätt fisken, skuren i mindre bitar. Låt sjuda tills den är genomkokt, 3-5 minuter. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Tillsätt räkorna och servera soppan med ett varmt grovt vitlöksbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.