Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min bästa kalops

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Vad vore husmanskost utan kalops?Jag använder benfritt älgkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i grytbitar. ( spar eventuella ben och låt koka med ) Bryn köttet i en stekpanna och lägg över i gryta. Strö på mjöl, salt och vitpeppar. Rör om. Tillsätt lagerblad och kryddpepparkorn. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan. Tillsätt det övriga vattnet. Lägg i ev. ben. Låt koka på svag värme under lock i ca 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
  2. Skala och skiva lök och morötter och tillsätt det i grytan och låt koka ytterligare ca 30 minuter. Späd ev: med mer vatten. Smaka av.
  3. Serveras med kokt potatis, rödbetor eller inlagd smörgåsgurka.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • monel 28 mars 2008

    Nästan exakt mitt recept. Det är perfekt kryddning, mycket lagerblad och kryddpeppar *mums* Jag lägger upp en bild också. Hoppas det är OK med dig.

  • epi 21 oktober 2008

    Det här recepet är precis det jag har själv hemma i en gammal kokbok. Det går alldrig ur tiden. Det är så gott med det möra köttet. Vi har ofta pressad potatis till så sås/skyn sugs upp MUMMS! Tycker alla i familjen.

  • Lennart_58 30 september 2009

    Älg eller nöt, båda är supergoda, jag tackar för receptet o ger dig en 5:a i betyg.

  • monicadanell 18 oktober 2009

    Hej idag blev det kalops super god helt kart en 5 monica

  • Snoops 19 november 2009

    Åh, vilken god gryta! Den räddade min söndag. Den påminde mycket om den kalops min mormor brukade laga. Helt klart 5 poäng även om den är värd mycket mer!

  • Irene-59 16 mars 2010

    Ljuvliga dofter spred sig i köket och jag vart inte besviken på smaken ett hjärtligt Tack för ett bra smidigt recept

  • ylwa 28 augusti 2010

    Nu skall vi snart äta detta, gjorde den färdig på dagen så jag vet att den blev JÄTTE GOD. Detta blir inte sista gången jag gör efter ditt recept, har misslyckats med att få den där kalops smaken förut, men nu satt den.

  • Askete 9 september 2010

    Detta var något av det godaste jag ätit i kallopsväg. Tack för receptet. mvh Anders

  • timiti 14 februari 2011

    Tack för ett mkt gott recept! ;)

  • Anemona35 28 februari 2011

    Oj sån god kalops. Kokade på nötgrytbitar och dagen före. Bara att värma upp med potatis till sen. Och snittgurka såklart. Full poäng från min familj.

  • Tanaporn 12 oktober 2012

    Mycket gott!!!! Jag gjorde den på grytbitar av Älg och med rårörda lingon till. Suveränt! Tack!

  • Gisse80 24 februari 2013

    Underbart gott..Helt klart 5 stjärnor.

  • Lottisen53 4 oktober 2013

    Gud vad jag är mätt. Har gjort kalops en gång tidigare men inte fått till den på det där goda viset som min mor gjorde. Här satt.den. Kommer i fortsättningen att använda mig av detta receptet. Tack kära du för en jättefin smakupplevelse.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.