- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 16 timmar
Skriv ut
En god och spännande smörgåstårta, med många smaker.
Instruktioner
- Börja dagen innan med att koka äggen i 5-6 minuter.
Blanda majonnäs, tonfisk, klippt dill och cremefraiche så att du får en jämn och fin smet. Smaksätt med lite salt.
- Ett tips är att blanda majonnäs och crème fraiche först, innan man blandar i tonfisken och dill. För det skall användas lite till att bredas ut runt och ovanför tårtan.
- Blanda mjukosten med paprikapulvret, och låt det stå och mjukna till.
- När man börjar med lagren så börjar man med att lägga två halvor av hönökakan i botten och därefter breda ut leverpastejen.
- Lägg nästkommande brödhalvor så att dem täcker de undre brödskarvarna. I detta lager så breder du ut en del av tonfiskblandningen, och ovanför denna blandning så läggs skivade ägg i ett jämt lager. Därefter läggs resterande del av tonfiskblandningen över äggen.
- Lägg på brödhalvorna på samma sätt som innan, och bred ut mjukosten i ett jämt lager.
- Lägg på de sista halvorna bröd, och bred ut majonnäsen som är blandad med crème fraichen.
Låt den stå och dra över natten.
- Garneringen som görs nästkommande dag, kan göras efter eget utlägg, eller efter mitt foto.
Publicerat den
12 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar