Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min fantastiska gräddtårta

(1 kommentar)  
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Denna fantastiskt goda gräddtårta innehåller många goda smaker som blir en fulländad smakkombination :D Tårtan är godast att göra dagen innan så den hinner safta till sig ordentligt. Den vita chokladganachen och chokladkrämen förbereds med fördel dagen innan den ska vispas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladkräm: Rör socker och kakao. Tillsätt grädden och rör ihop. Ställ in i kylen i minst 30 min (eller över natt) så att socker och kakao löses upp i grädden. Vispa upp till hårt vispad grädde.
  2. Vit chokladganache: Hacka chokladen fint, värm grädden så att den nästan kokar (obs! den får inte koka). Häll över den hackae chokladen och låst stå ca 30 sek, rör runt tills chokladen smält och det blivit krämigt. Ställ i kylen ca 30 min (eller över natt, den ska bli ordentligt kall!). Vispa med elvisp till fast konsistens.
  3. Tina jordgubbarna och dela dem i mindre bitar, blanda dem med socker, limesaft och rivet limeskal, låt de stå en stund. Mosa under tiden bananerna och vispa grädden till fyllningen.
  4. Lägg en del av tårtbottnen på ett stort fat. Bred över mosad banan. Spritsa eller bred ut chokladkrämen. Spritsa eller bred därefter ut vispad grädde och lägg på en del av tårtbotten. Bred vit chokladganache på tårtbottnen, spara tillräckligt för att spritsa en ring runt kanten. Fyll ringen med jordgubbarna. Spritsa eller bred över hårt vispad grädde. Lägg därefter på den sista delen tårtbotten. Bred grädde runt tårtan så att den är helt täckt. Klä tårtan med plastfolie och ställ den i kylen.
  5. Garnering: Vispa grädden hårt. Skiva bananerna. Spritsa fina stjärnor i en cirkel längs tårtans kant. Lägg bananskivor omlott innanför spritsningen. Forsätt på samma sätt tills tårtan är täckt. Tryck fast bananskivor runt om på tårtans kant. Spritsa stjärnor ovanför och nedanför. Avsluta med att strö lite chokladströssel ovanpå tårtan.
  6. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 11 juni 2011

    Fantastisk god tårta. Har aldrig gjort vit chokladganache tidigare, men ack så gott. Kommer att använda det till midsommartårtan, funkar säkert bra ihop med jordgubbar. Betyg 6 av 5 möjliga. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.