- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Riktigt god gratäng med ris och skinka samt en väldigt god gratängsås. Ganska enkelt, men supergott.
Instruktioner
- Ugn 225 grader
- Hacka löken fint och fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt riset och rör om häll i 5 dl vatten, buljongtärningen och salt. Koka under tättslutande lock i 18 minuter. Bred ut riset i en ugnssäker form.
- Häll av spadet från sparrisen och fördela på skinkskivorna. Rulla samman skivorna och lägg dem på risbädden.
- Blanda majonnäsen med chilisås och cognac. Vispa grädden och blanda ner den i majonnäsen. Bred såsen över skinkrullarna och riset. Strö över den rivna osten.
- Gratinera 15 -20 minuter tills gratängen fått fin färg.
Publicerat den
28 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar