Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min festliga risgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Riktigt god gratäng med ris och skinka samt en väldigt god gratängsås. Ganska enkelt, men supergott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader
  2. Hacka löken fint och fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt riset och rör om häll i 5 dl vatten, buljongtärningen och salt. Koka under tättslutande lock i 18 minuter. Bred ut riset i en ugnssäker form.
  3. Häll av spadet från sparrisen och fördela på skinkskivorna. Rulla samman skivorna och lägg dem på risbädden.
  4. Blanda majonnäsen med chilisås och cognac. Vispa grädden och blanda ner den i majonnäsen. Bred såsen över skinkrullarna och riset. Strö över den rivna osten.
  5. Gratinera 15 -20 minuter tills gratängen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.