Det är inte min goa formfranska, det är Leila`s. Det blir 2 formfranskor
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
- Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
- Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
- Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.
- Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.
- Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla limporna med lite uppvispat ägg, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.
- Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.
Publicerat den
11 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
oslagbar! går inte att sluta äta! :)
Jätte goda limpor Leila hon kan baka:-)