Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

min goda julkola med sting av vanilj och mandel

 
  • Serverar: 30-40 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Denna kola kom till av att jag hade vispgrädde över från en annan kola, lade i lite av varje som jag hade hemma

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, lägg i allt utan vanilinsocker och mandel, låt koka på halv värme, men det ska koka, gör kulprovet från ca 15 minuter, annars koka längre till den är färdig Kulprovet är lite kallt vatten i en kopp, lägg i lite kolasmet i koppen, när kolan blir lagom till att rulla en kula, är den färdig när den kokat färdig så lägg ner vanilinsocker och mandel.
  2. Häll över i en liten fyrkanrtig form med bakplåtspapper, låt stelna, kan ta några timmar.
  3. Skär kolan i lagom bitar, jag köper cellofan som jag klipper i lagom bitar och lindar in kolan i, fäst med en bit genomskinlig tape.
  4. Ät och njut god jul Lillaloppan

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.