- Serverar: 30-40 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Denna kola kom till av att jag hade vispgrädde över från en annan kola, lade i lite av varje som jag hade hemma
Instruktioner
- Smält smöret, lägg i allt utan vanilinsocker och mandel,
låt koka på halv värme, men det ska koka, gör kulprovet
från ca 15 minuter, annars koka längre till den är färdig
Kulprovet är lite kallt vatten i en kopp, lägg i lite kolasmet i koppen, när kolan blir lagom till att rulla en kula, är den färdig
när den kokat färdig så lägg ner vanilinsocker och mandel.
- Häll över i en liten fyrkanrtig form med bakplåtspapper, låt stelna, kan ta några timmar.
- Skär kolan i lagom bitar, jag köper cellofan som jag klipper i lagom bitar och lindar in kolan i, fäst med en bit genomskinlig tape.
- Ät och njut
god jul Lillaloppan
Publicerat den
29 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar