Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min goda kycklinggryta

(48 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kycklingen och torka av den. Dela kycklingen i portionsbitar. Om du använder kycklingfilé dela dessa i större bitar. Bryn bitarna gyllene runtom i lite matfett.
  2. Lägg över kycklingbitarna i en stekgryta. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och skiva lökarna tunt. Fräs dem i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Lägg över dem i stekgrytan. Tillsätt buljong, pressad vitlök och senap. Låt allt puttra under lock ca 25-30 minuter.
  4. Ansa och skiva svampen under tiden. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs svamp och paprika i lite matfett tills vätskan har kokat in.
  5. Lägg över fräset i stekgrytan tillsammans med crème fraiche. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med kokt potatis eller ris.
  6. Tips! Vill du, kan du smaksätta kycklinggrytan med lite dragon också.

Liknande recept

Kommentarer (48)

  • Evia 15 juli 2008

    Mums! Detta hade strykande åtgång. Hela familjen gillade det skarp. Jag kommer att göra detta fler gånger. Tack för receptet. Full pott får du. Ha en bra dag. Evia

  • carina63 16 juli 2008

    Jättegod gryta

  • baluba 18 juli 2008

    Jag gjorde grytan idag mumsfillibabba

  • bany002 19 juli 2008

    Har just ätit mig proppmätt av den goda grytan! Kommer att göra den många gånger! Gästerna instämmer!

  • Kricko6 21 juli 2008

    Vilken otroligt god gryta!! Kommer absolut att tillagas många fler gånger framöver :-)

  • bjuranna 2 september 2008

    Tyckte jättemycket om detta recept! Vilken god sås!! Kommer definitivt göra den fler gånger!

  • silverpingla 19 oktober 2008

    JÄTTEGOD!!!! Och det blev mycket mat det gilar vi som tar matlåda till jobbet varje dag! En ny favoritmaträtt!!

  • Glitterfia 16 januari 2009

    Oj, det här var verkligen JÄTTEGOTT och lättlagat. Kommer definitivt att laga fler gånger. Den här grytan skulle jag kunna tänka mig att servera på större kalas/fester, passar nog de flesta i smaken. Jag använde citronpeppar och det tycker jag är gott till kyckling. Tog champinjoner på burk och och tillsatte/stekte dem och paprikan samtidigt med löken. (Tänk bara på att paprikan kokar sönder då). Suuupergott. Tack för det användbara receptet // Glitterfia

  • norrsundet 22 januari 2009

    Här går jag emot strömmen.. Hade faktiskt förväntat mig mer av denna grytan. Tyckte att smaken var ganska blek. Det krävdes mycket salt och peppar..

  • bernit 2 februari 2009

    Hej använde ditt recept som inspiration, istället för kykling använde jag kanin. Jag bytte ut hönsbuljongen mot kalvbuljong och ökade på senapen och vitläken lite - fick puttra över 1 timma - men vad gott det blev. Tack för inspirationen mvh Bernit

  • LillaC 12 april 2009

    Mums. Har just ätit ett riktigt god middag, denna gryta altså:). Jag la till lite färsk piri piri för lite sting och för färgens skull la jag till morötter och minimajs. Blev jättegott. Tack för ett mumsigt recept:).

  • jeannettes 24 maj 2009

    Väldigt god och enkel gryta! Mums säger jag!

  • Anniesall 16 augusti 2009

    Har precis ätit denna goda gryta! Mums och lättlagat. Tack för maten...

  • Tingelingela 30 augusti 2009

    Tack för ett gott recept! Kände dock att den hade blivit perfekt med lite mera "syra" så nästa gång sätter jag i en rejäl klick tomatpure.

  • Bara_Malin 31 oktober 2009

    Jättejättegod! Tack för ett kanonbra recept :)

  • Jooohanna1 4 november 2009

    Den här grytan är superbra! Perfekt att använda receptet som en "grund" om man vill tillsätta något extra, i mitt fall mer vitlök. Tack för ett bra recpet! :)

  • Sandreeew 9 november 2009

    Ser väldigt god ut! Blir att göra detta recept till middagen ikväll :)

  • Pita2 28 januari 2010

    Jättegod gryta! Perfekt vardagsmat efter som den var ganska snabb- och lättlagad. T o m mina ganska mat-kinkiga barn älskade den! Tack för bra recept!

  • saraforsblom 11 februari 2010

    Oj så gott! Gjorde den i ugnen i en form för att spara på arbete och disk.

  • lindath 3 april 2010

    Himla god:)

  • aliice 10 april 2010

    Ett jättebra recept! Tillsatte lite curry också, jättebra blev det!

  • Josses 29 juni 2010

    En helt suvve gryta! Hade tyvärr ingen paprika och tog kycklinglårfilé så koktiden blev mycket kortare. Kommer att göra den igen!

  • klienten 14 augusti 2010

    hej har gjort många av dina recept och alltid varit mkt nöjd, så även denna gången!

  • moola 2 december 2010

    Underbart god rätt och så lätt att göra. Denna lär jag göra fler gånger.... Får högsta poäng av mig!!!!

  • 3000s 14 december 2010

    Jättegott, hade persiskt ris till!!

  • joppan1 2 januari 2011

    Ett riktigt gott recept! Uppskattades av hela familjen.

  • mimmia76 9 januari 2011

    Jättebra recept :) Jag bytte dock ut den vanliga crème fraichen mot crème fraiche "paprika chili" och det blev super.!! TACK

  • dincii 9 januari 2011

    riktigt gott, detta ska göras om :)

  • majapav 17 januari 2011

    Har precis ätit den. jättegott var betyget av min kräsne man :)

  • tipp 7 februari 2011

    Men fy va dåligt :( Kan bero på att jag inte gillar senap:( Så om man inte gör det så strunta i senapen å he i allt annat så blir den säkert god. ps gubben gillade den alf:)

  • lottak87 8 februari 2011

    La i kantareller istället för champinjoner och struntade i sojan då jag hade slut på det.. Det blev supergott ändå! Tack för detta recept, jag kommer absolut att laga detta fler gånger :)

  • Jeanette1984 21 mars 2011

    Detta lät gott, ska ta och prova detta till middag idag.

  • Kazuo 6 april 2011

    Härligt, då behöver jag inte längre fundera på vad som ska ätas ikväll, tack!

  • Sweetbabydoll 25 april 2011

    Gjorde den här rätten ikväll! Den blev riktigt god. Hade dock i lite andra smarrigheter som gjorde maten godare! Bra recept.

  • Centrisk 20 juli 2011

    Jätte god! hade i lite sambal olek och sweet chili sås var väldigt uppskattad här hemma!

  • zahraa96 1 augusti 2011

    Gillar inte fransk senap, så jag tänkte göra utan. blir det lika bra?

  • anci71 3 augusti 2011

    Jättegott och enkelt. T o m min snart 4 åriga dotter åt och blev klar först och det händer inte var dag :)

  • pyrets 8 augusti 2011

    Ååh så gott!! Jag la till färsk broccoli och morötter också som gjorde susen! =)

  • Anna-Malin 9 oktober 2011

    Jättegod gryta! Utöver ingredienserna i receptet tillsatte jag lite ketchup (i brist på tomatpuré), kanske 1-2 msk, efter ett tips i tidigare kommentar, samt en skvätt grädde då jag inte hade mer crème fraiche hemma och tyckte det behövdes mer sås. Serverade med ris och broccoli. Blev supergott!

  • kayra 29 januari 2012

    detta var gott så det ska jag göra fler ggr!

  • suzi98 14 mars 2012

    kan jag använda något annat än fransk senap??

  • haneen1 10 januari 2013

    hej jag undrar om man inte har creme fraiche hemma, men däremot så har man mild naturell hjogort, och grädde, kan man använda sig av nåt av de istället?? MVH

  • Bullulla 28 januari 2013

    Verkligen jättegod gryta! Fast jag hade bara två (stora) kycklingfiléer men gjorde ändå resten av receptet enligt angivna mått och det blev definitivt inte för mycket sås! Det är så svårt med kyckling, att skriva antal filéer. De är ju så väldigt olika stora. Bättre att skriva vikten då. Men, som sagt, ett supergott recept som vi kommer att göra snart igen! :-)

  • littlemess 23 juni 2013

    Gott blev det! Jag hade två rätt små kycklingfiléer (300 g), och även fast jag gjorde samma mått av resten så blev det verkligen inte för mycket sås. Det blev rätt lagom :) Räcker till 3 personer (kan bero på att jag äter rätt mycket..). Då min sambo inte gillar senap och inte tål lök, så hoppade jag över dessa ingredienser. Men det blev mums ändå! :) Hade i lite sambal oelek och lite chilisås. Enkel rätt som kommer göras igen!

  • osita 19 maj 2014

    Är det vanlig färgsoja eller kinesisk eller japansk soja som du använder? Det är ju EN hel msk i receptet...Verkar vara ett bra gott recept.. Provar i denna veckan!

  • anluk 8 februari 2015

    Suveränt gott och så smidigt o enkelt. Ljuvlig sås. Kommer göras fler ggr.

  • anluk 8 februari 2015

    Suveränt god och så smidig att göra. Ljuvlig sås. Kommer garanterat göras igen.

  • puntella 20 februari 2015

    Fotot maste vara före sojan, för sa där ljus blev inte min... Var helt ok för övrigt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.