- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut
Nostalgi från barndomens dagar, då kålpudding ej var en favorit!
Instruktioner
- Fräs strimlad kål med grovstrimlade morötteroch skivad lök i smör och olivolja. Rör om tills allt blir glansigt. Tillsätt buljong och låt puttra på svag värme, ca 20 min. Smaka av med soja, salt och peppar. Låt kallna.
- Färsen:
Blanda havregryn, potatismjöl och vatten. Låt svälla ca 10 min.
- Blanda i färs, ägg, hackad lök, kryddor och yoghurt och arbeta färsen väl.
- Rör i ca hälften av kålblandningen. Forma en limpa och lägg i smord form. Lägg resten av kålen ovanpå samt några smörklickar. Stek strax under mitten i ugnen ca 50 min.
- Låt svalna något och skär i skivor.
Buon appetito!
Publicerat den
21 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar