Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min kålpudding alla siciliana.

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

Nostalgi från barndomens dagar, då kålpudding ej var en favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs strimlad kål med grovstrimlade morötteroch skivad lök i smör och olivolja. Rör om tills allt blir glansigt. Tillsätt buljong och låt puttra på svag värme, ca 20 min. Smaka av med soja, salt och peppar. Låt kallna.
  2. Färsen: Blanda havregryn, potatismjöl och vatten. Låt svälla ca 10 min.
  3. Blanda i färs, ägg, hackad lök, kryddor och yoghurt och arbeta färsen väl.
  4. Rör i ca hälften av kålblandningen. Forma en limpa och lägg i smord form. Lägg resten av kålen ovanpå samt några smörklickar. Stek strax under mitten i ugnen ca 50 min.
  5. Låt svalna något och skär i skivor. Buon appetito!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.