Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min Kantarell och köttfärspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här pajen uppfanns efter en mycket lyckad kantarelljakt i skogen. Tillverkades av det som fanns hemma och OHHH så god den blev!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Finfördela smöret i mjölet och häll på vattnet. Arbeta ihop den tills den är slät. Låt degen vila i kylen en stund och kavla sedan ut den. Klä en pajform (ca 26 cm i diameter) och förgrädda den i ca 10 minuter på 200 grader i ugnen.
  2. Fyllning: Stek köttfärsen. Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. Salta och peppra. Ställ åt sidan Stek svampen. Om den är fryst så tinar jag den aldrig utan lägger den i pannan från frysen för att den inte ska tappa smaken. Salta och peppra. Häll på grädden och eventuellt lite mjöl för att få en tjock fyllning. Ibland häller jag i lite kantarellfond när jag smakar av.
  3. Lägg köttfärsen/löken i botten av pajen sedan kantarellerna. Toppa sedan rikligt med västerbottenost. Man kan ha lite äggstanning i pajen också om man är rädd för att den ska bli för torr. Grädda i ugnen i ca 30-45 minuter 200 grader. Om du har haft i äggstanning så känn efter när äggstanningen har stelnat. Annars är pajen klar när den fått en fin färg.
  4. En god sallad som tillbehör är gott.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tess80 15 augusti 2009

    Mycket god!!

  • trordet 15 mars 2012

    Jag brukar ha väldigt svårt för pajer, men gjorde denna och den var hur god som helst!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.