Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min köttfärspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god paj som passar hela familjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den eller trycker ut den i en pajform. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
  2. Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Finhacka purjon och vitlöken och fräs mjuk i olivolja. Tillsätt köttfärsen och bacon och stek till fin färg. Tillsätt tomatpurén och låt koka ihop. Låt puttra ett par minuter på svag värme och krydda upp med salt, peppar och oregano. Låt köttfärsen svalna. Skär undertiden tomaterna i skivor. Blanda äggblandningen med köttfärsen och fyll pajskalet med den. Dekorera med tomatskivorna. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock. Ta ut den nästan färdiga pajen och lägg på lite riven ost. Grädda klart så osten får fin färg. Lägg på lite oregano innan servering. Servera pajen med en sallad och/eller något gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ancki66 12 november 2010

    Verkar jättegod, den ska jag göra ikväll!!

  • annlon 29 juli 2014

    Pajen blev god men lite blek i smaken, nästa gång ska jag nog ha i lite sambal oelek eller liknande som kan ge lite mer sting.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.