- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket god paj som passar hela familjen.
Instruktioner
- Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg.
Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den eller trycker ut den i en pajform.
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
- Vispa samman ägg, mjölk och riven ost.
Finhacka purjon och vitlöken och fräs mjuk i olivolja. Tillsätt köttfärsen och bacon och stek till fin färg.
Tillsätt tomatpurén och låt koka ihop.
Låt puttra ett par minuter på svag värme och krydda upp med salt, peppar och oregano.
Låt köttfärsen svalna. Skär undertiden tomaterna i skivor.
Blanda äggblandningen med köttfärsen och fyll pajskalet med den.
Dekorera med tomatskivorna. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter.
Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.
Ta ut den nästan färdiga pajen och lägg på lite riven ost.
Grädda klart så osten får fin färg. Lägg på lite oregano innan servering.
Servera pajen med en sallad och/eller något gott bröd.
Publicerat den
8 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkar jättegod, den ska jag göra ikväll!!
Pajen blev god men lite blek i smaken, nästa gång ska jag nog ha i lite sambal oelek eller liknande som kan ge lite mer sting.