Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min nyaste blåbärspirog- mustikkapiirakka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Den här blir nästan som den finska varianten på äkta "bulladeg"= vetedeg. Jag gör ingen jäsdeg utan tar litet bakpulver. Den är mager också för den innehåller kvark, inget smör eller margarin. Använder inte heller vanlig mjölk här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Gör iordning en stor rund pajform.
  3. Vispa ägg och socker någon minut i hushållsassistenten eller med elvisp.Tillsätt salt, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Sist kvargen(Jag tar en halv burk och köper den på Lidl).Rör ihop allt med en sked för det är tjockt och går ej att vispa.
  4. Sedan plattar man ut degen i formen och upp på kanterna med mjölad hand. Grädda nu i 10-12 minuter.
  5. Ta ut formen och fyll på med blåbär och strö socker överst och grädda igen i 10-15 minuter.
  6. God att äta varm likaväl som kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.