Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min rabarbertårta

(3 kommentarer)  
Min rabarbertårta Min rabarbertårta
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag hade bara 3 ägg hemma i stugan. Jag fick hitta på ett recept och det blev bra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med rabarbern. Om de är späda behövs de ej skalas. Skär rabarbern i små bitar, tillsätt sockret och låt smälta ner i kastrull. Ställ detta att kallna.
  2. Dela 2 av äggen i vitor och gulor. Lägg vitorna i en glasskål tillsammans med sockret, ställ åt sidan. Vispa de 2 gulorna med det hela ägget och sockret till kakan.
  3. Blanda mjölet och bakpulvret och tillsätt det tillsammans med mjölken och det smälta margarinet. Häll i smord och bröad form, gärna med löstagbar botten och grädda i cirka 30 minuter i 200º.
  4. Ta ut kakan och bred över rabarberkompotten. Bred över den hårt vispade äggvitan och sockret. Grädda kakan igen tills marängen torkat och fått litet färg. Det tar ca 20 minuter.
  5. Servera kakan som dessert gärna till en kopp gott kaffe.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • viralottan 31 maj 2009

    Tack snälla Margit för detta underbara recept. Denna lyxiga kaka förgyllde vårt MorsDagsbord idag när mamma kom och hälsade på. Jag kommer defenitivt att baka den igen. Högsta betyg från hela familjen! Kram från Viralottan ps. försöker ladda upp en bild också. ds

  • irko 19 juni 2009

    Men vilken god kaka! Min man sa: All heder åt denna kvinna som hittat på detta underbara recept! Sug åt dig Margit! mmmmmm

  • kekke46 22 maj 2010

    Hej Margit! Mina gäster fick smaka din rabarberstårta alla tyckte den var så god. Om det fanns högre betyg skulle du fått det. Kommer att göra det flera gånger. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.