Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min saftiga smörgåstårta

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Hemligheten med en saftig smörgåstårta är att blöta på brödet med sockerdricka. Detta behövs för en tårta ca 30x40 cm som väger nästan 6 kg. Min på bilden vägde 5,9 kg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär franskskivorna bara så de blir raka och fina och lägg ett lager på en bricka med måtten 30x40 cm. Man kan få dela till brödbitarna lite så det passar ihop. Ös brödskivorna med sockerdricka med hjälp av en sked. Det brukar gå ca 1 glas/lager.
  2. Blanda leverpastejen med grädde, finhackad smörgåsgurka samt spad och bred ut det på lager 1. Lägg på ett lager bröd och upprepa proceduren med sockerdricka.
  3. Bred ut mimosasallad på lager 2. Lägg på ett lager bröd och sockerdricka.
  4. Bred slutligen på ett lager med mjukost på lager 3. Avsluta med ett lager bröd och sockerdricka. Blanda ihop creme fraiche med majonnäs och stryk runt hela tårtan. Garnera med det du tycker om. Citronmajonnäs breder/trycker jag ut en ”klutt” av under kräftorna. Detta räcker till min tårta enligt bild. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • lollilotta 19 november 2008

    Denna såg jue riktigt god ut. Måste testas :)

  • bakmamman 1 februari 2009

    smakar det inte konstig med sockerdricka i brödet?

  • Tingeling13 15 april 2009

    Sockerdrickan är bara för att göra brödet saftigare och detta känner man ingen smak av. Men det går lika bra att pensla brödet med vanligt vatten precis innan man lägger "gojset" på.

  • Mrchipps 31 juli 2009

    Den ser god ut, jag penslar våra smörgåstårtor m mjölk ,dock smakar alla tårtor bäst "dagen efter" mjölktricket använder jag bara om det är brått. annars gör jag basen dagen innan och pyntar precis innan den kommer på bordet. kanske skall jag ta en bild nästa gång och skicka vårt recept

  • nick 5 maj 2011

    För att få till en saftig god smörgåstårta är inte det knepet att blöta brödet med sockerdricka.. haha Det var det roligaste jag hört på länge.. :) Blir det verkligen gott? Ett annat bra knep är ju att göra tårtan dagen innan och lägga på allt förutom garneringen. :)

  • Starborg 6 maj 2011

    Jag lägger blöta handdukar och plastar in med plastfolie över. Sen får den stå till dagen efter i kylskåpet. Sen kan man garnera den fin. Det funkar jättebra och blir saftigt. Fick tipset av en jobbarkompis som jobbat som kallskänka i många år!

  • Johnu 13 november 2012

    Tack för en Jätte god recept. Vi har använt oss av denna recept på 4 tillfällen och varje gång har folk kommenterat hur GOD den är, smarrigt värre. Och ni som undrar de här med sockerdricka, jag var också först lite skeptisk i början men ack så god den vart. Den bästa smörgåstårtan som jag har ätit hittills :) Tack..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.