Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min Supergoda Morotstårta! (Glutenfri)

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Jag älskar morotstårta! Men har inte haft något "100%-igt" recept. Tokletade på nätet, men alla recept såg likadana ut. Så jag har experimenterat mig fram, och av alla morotstårtor jag provat mig fram igenom så är denna den givande vinnaren! Baka och njut! Har gjort succé bland mina vänner!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du inte gjort pumpkin pie kryddan, så gör den nu (receptet finns bland mina recept).
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ugnsgallret längst ner i ugnen.
  3. Skala och grovriv morötterna.
  4. Smöra en form (24 cm) och ta lite glutenfri fin mix och använd som "ströbröd".
  5. Smält smöret på låg värme under uppsikt (ska vara så ljusgult som möjligt, så rör om ofta. Får inte puttra el koka!!! Genom detta behåller du en godare smörsmak).
  6. Häll i muscovadoråsockret i det smälta smöret och rör om (det ska inte finnas några klumpar av muscovadoråsockret). Ställ åt sidan.
  7. Blanda mjölmixen, bakpulver, bikarbonat, havssalt, vaniljsocker, kanel och pumpkin pie kryddan noggrant i en bunke. Brukar blandas bra med en handvisp (EJ elvisp)!
  8. Ta en bunke och vispa äggen och sockret väldigt poröst (2-3 min) med elvisp.
  9. Om smör/muscovadoråsocker-blandningen har blivit kall, värm den försiktigt lite grann på låg värme.
  10. Häll sedan i blandningen och dom torra ingredienserna i "äggsockerkrämen" och vispa FÖRSIKTIGT ihop allt. Ha elvispen på lägsta och blanda så kort tid som möjligt.
  11. Häll sist i dom rivna morötterna. Blanda ihop med en träslev försiktigt och bara så att allt blandar sig.
  12. Häll upp smeten i formen och grädda i ca 35 min nederst i ugnen. Jag har en väldigt kraftfull ugn. Så testa med sticka! Har din ugn en stark övervärme, sätt in en tom plåt strax ovanför kakan samtidigt som du sätter in kakan. Värmen kommer inte direkt på kakan. Du får en finare färg och konsistens på kakans ytskikt (toppen).
  13. När kakan är färdig, ta ut den och låt den svalna länge i rumstemperatur innan du sätter på glasyren (den ska inte vara minsta varm, utan sval).
  14. Glasyr: Smält smöret på samma sätt som kakans anvisningar.
  15. Blanda alla ingredienser i en bunke med elvisp.
  16. Bred på glasyren på toppen.
  17. Häll upp ett glas kall mjölk och NJUT av din morotstårta!
  18. Tips: Om man vill prova nya saker, så kan jag säga att det blev väldigt gott att ha i en msk jordnötssmör i glasyren. Men ta då bort pumpkin pie kryddan i kakan. Vill man inte ha pumpkin pie krydda i kakan, så tar man 2 tsk kanel istället för 1 ½ tsk.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mallo_ 22 april 2010

    blev riktig bra. använde dock vanligt socker istället för muscovado (hade inget annat hemma) och bra blev det ändå!

  • FruLundevall 2 juni 2011

    Bakade denna när en glutenintolerant kompis var på besök och det blev succe! Himla god och saftig. Jag använde Finax glutenfri mix samt vanligt råsocker och det funkade bra.

  • Sork 3 juni 2011

    Toppengod! Strödde kokos över frostingen. En farlig kaka om man vill komma i bikinin i sommar!

  • skrotnissessyster 19 mars 2012

    Provade denna förra veckan. Den är verkligen supergod! Helt perfekt! Jag gjorde som nedanstående och strödde kokos på. Kakan blev älskad av mig, mannen och 2 barn :) Och den tog slut supersnabbt! Tack så jättemycket för underbart recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.