Älskad av alla som har smakat!
Instruktioner
- Skär köttet i stora kuber. Bryn och salta och peppra efter smak. Lägg i gryta. Häll över vattnet, sätt på locket och koka 45 minuter. Tillsätt skivad lök och
morötter i slantar samt knaperstekt bacon i bitar och pressa i vitlöken. Fortsätt koka i 50 minuter, är köttet mört nu är det klart annars fortsätt koka till lagom mörhet.
- Tillsätt smörstekta kantareller, kalvfond, grädde, gelé, häll i maizena och koka till lagom sås. Rör i ädelosten tills osten smält. Smaka av om mer salt eller grovmalen svartpeppar behövs samt färga lite med guldsojan.
- Servera med hasselbackspotatis eller klyftpotatis, brysselkål och haricot verts, svartvinbärsgelé och syltlök.
Publicerat den
22 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar