Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min underbara Älgryta!

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Älskad av alla som har smakat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i stora kuber. Bryn och salta och peppra efter smak. Lägg i gryta. Häll över vattnet, sätt på locket och koka 45 minuter. Tillsätt skivad lök och morötter i slantar samt knaperstekt bacon i bitar och pressa i vitlöken. Fortsätt koka i 50 minuter, är köttet mört nu är det klart annars fortsätt koka till lagom mörhet.
  2. Tillsätt smörstekta kantareller, kalvfond, grädde, gelé, häll i maizena och koka till lagom sås. Rör i ädelosten tills osten smält. Smaka av om mer salt eller grovmalen svartpeppar behövs samt färga lite med guldsojan.
  3. Servera med hasselbackspotatis eller klyftpotatis, brysselkål och haricot verts, svartvinbärsgelé och syltlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.