- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Väldigt enkel att laga - himmelskt god att äta. Vissa föredrar att steka korven innan den går ned i tomatsåsen och självklart kan man göra det också.
Instruktioner
- Strimla falukorven i halvcentimetertjocka stavar. Hacka löken och fräs den genomskinlig, utan att den tar färg, i en gryta tillsammans med det flytande margarinet. Tillsätt sedan tomatpuré, mjöl, paprikapulver och svartpeppar. Rör allt ordentligt i ca 30 sekunder för att hindra att det bränner fast, häll sedan i burken med tomaterna, vatten chilisås, buljongtärningen, honung och cayennepepparn.
- Låt allting koka upp under lock och skruva ned värmen något. Minimum koktid nu är 10 minuter - men låt gärna tomatsåsen koka en timme, det blir betydligt godare då. När du väntat så länge du orkar häller du i de torkade örterna samt korvstavarna och låter dessa koka i ytterligare 15 minuter. Tag av locket och tillsätt grädden. Efter ytterligare ett uppkok är Stroganoffen klar.
- Servera med ris och rivna morötter.
Publicerat den
24 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Undrebart :) kommer absolut att äta detta igen, Tack för receptet :)
Kul att du gillade det! :)