Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina barns gott-i-gott-gifflar

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Mina barndoms gifflar, som mina barn ska få med sig på utflykter. Jättegoda och enkla att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli 37 grader. Smula jästen i bunke, och häll degvätskan över. Lös upp jästen. Tillsätt salt, ägg och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under duk i 30 min.
  2. Dela därefter degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 1/2 cm tjock. Skär ut trekanter. Börja från mitten och skär ut liksom ekrar på cykelhjul. (Bre ketchup på om du vill...) Lägg ost och skinka på.Rulla ihop mot spetsen.
  3. Låt jäsa på bakplåtspapper/plåt 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med ägg och strö vallmofrön på. Grädda i 8-10 min. Klara!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.