Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina Morotsmuffins Med Glasyr (Glutenfria)!

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Jag älskar ju morotstårta, så jag tog fram en snarlik variant, men i muffinsform! Jättesmaskiga! Absolut godast kylda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsplåt och sprid ut ca 20 st muffinsformar. Skala och grovriv morötterna. Smält smöret på låg värme (ska inte puttra el koka!). Tillsätt muscovadoråsockret i det varma smöret och rör om med en handvisp tills det blir en klumpfri smet. Skölj av handvispen. Blanda mix, bakpulver, kanel och vaniljsocker med handvisp i en liten bunke. Jag brukar ta lite rågade teskedar med bakpulver och kanel. Vispa ägg och socker poröst (ca 3 min). Häll i smörsocker smeten i äggsocker smeten. Blanda försiktigt med elvisp. Häll därefter i dom torra ingredienserna. Blanda försiktigt. Häll därefter i morötterna. Blanda försiktigt. Häll i smeten i muffinsformarna. Det ska bli ca 20 st. Grädda i mitten av ugnen i 12 min. Jag har väldigt kraftfull ugn, så prova med sticka för att se om dom är klara! Ta ut muffinsarna och sätt dom på galler att svalna och vila. Blanda alla ingredienser till glasyren i en bunke och blanda med elvisp. Smaka av. När muffinsarna har svalnat, kan du bre på glasyren. Vill du ha dom extra fina, använd dig av en sprits. Sätt muffinsarna i en kaklåda och in i kylen.
  2. Efter ett par timmar är dom redo att avnjutas! Jag brukar välja ett rött rooibos te med smak av choklad, chili och kanel som jag tycker är himla gott till dessa smaskiga muffins!
  3. Dessa går utmärkt att göra laktosfria! Bara byta ut!
  4. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kallestropp 5 mars 2010

    Vad är Semper fin mix för nåt???

  • mias56 5 mars 2010

    Jag antar att det är ett glutenfritt mjöl..

  • FettFia 10 mars 2010

    Hejsan! Semper Fin Mix är ett glutenfritt mjöl. På denna sida kan du läsa mer; http://www.semper.se/templates/ProductList.aspx?id=371 Varma hälsningar /FettFia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.