Detta gjorde jag en gång när jag fick tag i viltfärs.
Instruktioner
- Skala och riv löken.
Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna.
Överarbeta inte köttbullesmeten då blir den trådig.
Låt köttbullesmeten stå i kylen en kvart, så att ströbrödet kan svälla.
- Provstek under tiden en köttbulle och smaka av med mer socker, salt eller peppar.
Forma små köttbullar med händerna,ta lite olja eller vatten på händerna om det blir kletigt.
- Stek köttbullarna i smör runt om i en panna.
Sätt på ugnen på 175 grader och lägg över köttbullarna på en långpanna efterhand som du steker.
Stek färdigt köttbullarna ca 20 minuter i ugnen.
Publicerat den
1 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lagade desa köttbullar i morse, mycket goda!!! Använde färsk timjan, lite mera än vad det står i receptet. Köttbullarna blev gjorda på en blandning av älg och rådjursfärs. Kommer helt klart gjöras flera gånger:-) Vårt betyg blir en 5. Passar på att lägga upp en bild av våra köttbullar.