- Serverar: 15-25 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En supergod cheesecake som passar er som gillar mixen av mint och choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
Mosa kexen med händerna. Smält smöret.
Blanda sedan ihop de mosade kexen, sockret och det smälta smöret. Pressa ned till en jämn yta i botten av en rund kakform med löstagbar botten (ca 30 cm i diameter). Sätt in formen i ugnen och grädda i 10 min.
- Låt kakan svalna. Blanda fyllningen under tiden. Sänk ugnen till 180 grader Celsius.
- Blanda alla ingredienser utom after eighten.
Smält chokladen och rör ner långsamt. Rör om noggrant. Du lär nog behöva röra ordentligt ett tag för att undvika klumpar. Häll smeten över din kakbotten. Sätt in i ugnen ca 35-40 min.
- Låt kakan svalna. Blanda det övre lagret under tiden.
- Blanda crème fraiche, vaniljsocker och florsocker. Om du köpt ett paket after eight på 400 gram, ta de resterande 150 gram till detta lager, spara dock gärna 1-3 stycken bitar för dekoration. Häll över smeten på kakan utan chokladen. Hacka sedan 150 gram after eight i små bitar och släpp dem jämnt över smeten, om de inte sjunker ner i smeten direkt kan du peta ner dem med kniv så att inte alla bitar ligger på ytan. Sätt in kakan i ugnen i 10-15 min.
- Ställ kakan i frysen minst 10 min. Ta ut kakan och försök ta bort kakformskanten.
Du kan eventuellt garnera med chokladen marabou mintkrokant vilket blir väldigt gott.
Hacka i så fall chokladen och strö över kakan.
- Ta sedan ca 2 blad after eight och placera på kakan. Du kan även dekorera med färska myntablad för att få lite mer färg till dekorationen.
Publicerat den
3 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter ju kanon god måste jag göra,
fruktansvärt god kaka :)