- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Goda att servera som ett lite matigare tilltugg till drinkar. Receptet ger 12 portioner á två bitar var.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Torka oxfilén torr och skär i ca 24 kuber. Strö över salt och peppar.
Hetta upp oljan i en gjutjärnspanna och bryn köttkuberna snabbt på två sidor. Bryn dem i ca 4 minuter totalt, stek dem inte för hårt! Lägg över köttet på ett fat och låt svalna.
- Hacka lök och svamp fint. Bryn först svampen i stekpannan till de mjuknar och börjar släppa ifrån sig vätska. Tillsätt sedan lök och stek i ca 10 minuter till tills den blir mjuk och genomskinlig. Dra pannan från värmen och låt kallna.
- Skär smördegen i 24 rektanglar.
Fördela lök- och svampmixen på degen och toppa varje bit med en köttbit.
Vik ihop degen runt fyllningen och nyp ihop skarvarna.
Lägg degpaketen på bakplåtspappersklädd plåt med skarven nedåt.
- Såhär långt går att förbereda och ställa in kuberna i kylen.
- Baka degpaketen gyllenbruna i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
- Låt svalna några minuter innan servering.
Publicerat den
11 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar