Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mini hamburgare med plommonchutney

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saftiga biffar, hembakt hamburgerbröd, supergod plommonchutney, majonnäs med en touch av tryffel. Kan hamburgarna bli godare?!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med hamburgerbröden. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen. Tillsätt oljan, saltet och sockret. Arbeta in mjölet, börja med ca 5 dl och arbeta in resten tills det blir en smidig deg. Låt jäsa i bunken ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen och forma små bollar (degen räcker till ca 30 små hamburgerbröd, så frys in de som bli över) Rosta sesamfröna. Doppa ovansidan på varje bulle i fröna och låt jäsa i ca 15 minuter på smord plåt.
  3. Lägg ett bakplåtspapper och en plåt ovanpå bullarna (så att de jäser på bredden och inte på höjden) och jäs ytterligare 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader och grädda brödet 6-7 minuter. Låt svalna under bakduk.
  4. Dela och kärna ur plommonen till chutneyn. Skär dem i klyftor. Skala och skiva schalottenlöken och vitlöksklyftan, skiva chilin. Fräs alltsammans i smör. Slå på sockret och glacera löken. Slå på vattnet och vin. Lägg i plommonen och stjärnanis och låt koka i ca 30 minuter utan lock. Smaka av med champagnevinäger.
  5. Blanda nötfärsen med vitlök, äggulorna och vattnet. Hacka timjanbladen och lägg i dem. Blanda senap och chilisås, smaka av med salt och peppar. Forma 10 små burgare och stek dem i panna eller grilla dem på utomhusgrill.
  6. Vispa ihop äggulorna, senapen och vinägern till majonnäsen. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Blanda majonnäsen och philadelphiaosten med tryffeln. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Skär gräslöken fint och blanda i den.
  7. Sätt ihop små härliga hamburgare med rucolasallad, rödlök och tomat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.