Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mini lemon meringue pies

 
  • Serverar: 18-20 portioner
Skriv ut

Läckra små marängpajer med fluffig maräng på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjöl och salt i en stor bunke. Skär smöret i stavar. Blanda ner socker och knåda sedan ner smöret tills du får en grynig massa.
  2. Tillsätt vatten, en matsked i taget, och forma degen till en boll. Linda in degbollen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i minst 15 minuter.
  3. För citronkrämen medan degen vilar. Blanda ner socker och maizena i en stor kastrull med vatten. Rör ner citronsaft, äggulor och salt.
  4. Koka upp och låt koka under omrörning 10-12 minuter. Rör ner citronskal och smöt. Låt smöret smälta och ställ sedan kastrullen åt sidan. Låt krämen svalna.
  5. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra facken på en muffinsplåt med 12 fack och pudra med lite mjöl.
  6. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en ca 3 mm tjock rektangel. Skär ut kvadrater ca 9x9cm och lägg dem i facken. Picka bottnarna med en gaffel och grädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut plåten och låt dem svalna.
  7. Sänk ugnstemperaturen till 170 grader.
  8. Vispa äggvitor och florsocker i en torr och ren bunke till ett hårt, blankt skum- det tar ca 10 minuter med elvisp eller i en mixer. Häll marängsmeten i en spritspåse med tyll.
  9. Fyll minipajerna med lite citronkräm och toppa med en generös, mjukglassnurrig marängklick. Grädda pajerna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Tills kanterna börjar få färg. Ta ut och låt svalna innan du provsmakar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.